60 GÜNLÜK AMERIKAN BRONZ HİNDİ
İstediğiniz adette alabilirsiniz,
Ayrıca Tavuk ve Kaz Kuluçkalık yumurtalar ve civcivlerimiz de mevcuttur.
BRONZ HİNDİ ırkının en büyük özelliği geniş göğüslü olmasıdır.6.ayın sonunda erkekler 11-12 kg dişiler 8-9 kg canlı ağırlığa ulaşır. NİÇİN HİNDİ ÜRETİMİ Eti daha ucuza mal edilir.1.5-2 aylık olduktan sonra meraya çıkabilir her türlü ot ve böcekle beslenebilir.Kanatlı etinin en kaliteli kısmı olan göğüs ve butlardaki et miktarı diğer kanatlılardan daha fazladır.Hindi kümes hayvanları içerisinde yemi ete çevirme yönüyle birinci durumdadır.Eti lezzetli kolestrol oranı düşüktür.Hindi gelecek yıllarda kırmızı ete en büyük alternatif olacaktır.
Hindi palazı 1,5-2 aylık olduktan sonra meraya çıkabilir. Palaz geliştikten ve hindi olduktan sonra dahi merada ne kadar yayılırsa yayılsın hindilere akşamları mutlaka yem takviyesi yapılmalıdır. özellikle hindiler arazide besleniyorsa hindilerin su kaynağı tahlil edilmeli, temiz su olduğu anlaşıldıktan sonra hayvanın su ihtiyacı bu suyla karşılanmalıdır. Hindi palazının ilk 2 aylık döneminde mutlaka hindi palaz yemiyle beslenmelidir. Çünkü palazların bu dönemde vücut gelişmesi çok hızlıdır, hayvanın iskelet sistemini geliştirdikten sonra et düzmeye başlar.
Palaz yemi yedirildikten sonra fabrika yemine devam edilmesi tavsiye edilir. Durumu müsait olmayan veyahut ta yem giderini azaltmak isteyen çiftçiye şu rasyonu verebiliriz. 1 kg mısıra 1 kg buğday katılır, normal yemin içerisine yarı yarıya katarak verilebilir, ve yahut ta meradan sonra sadece mısır, buğday kırmasıyla hindiler besiye çekilir, hindiler hem kilo alır, hem de etin randımanı yüksek olur.
Kesime 15-20 gün kala hindiler kapalı yere alınarak kesif yemle beslenmelidir. Bu dönemde hayvanlara kırdırılmış mısırda verilebilir. Bu yemler hindilerin semirmesini ve etin kalitesini artırır, kesimde hindi etinin sarımtırak beyaz olmasını sağlar. Ayrıca NEWCASTLE denilen soğuk yalancı veba aşını mutlaka bizden teslim aldıktan sonra 1 hafta içinde hindilere uygulayalım 45 gün sonra 1 kez daha uyguluyalım ki bu bir önlemdir HİNDİLER de zehirlenme vakalarını önleyebilme adına hindilere ayda iki kez ayran içirelim ki zehirlenmeyi önleyelim bunun yanı sıra ilk 25 gün bakımına çok dikkat edelim ki zayiat vermeyelim ayda 1 kez mecburi degil ama vitamin desteği verelim ilk 25 gün mutlaka gece gündüz ışıklandırmaya dikkat edelim.