30-45 GÜNLÜK BRONZ HİNDİ SİZ İSTEYİN KAPINIZA GETİRELİM
Teklif
:
18 TL
İlan Tarihi
: 09 Nisan 2024
BU İLAN YAYINDAN KALKMIŞTIR
Bu ilan 9 ay önce
yayınlandı.
Bu ilan görüntülendi.
AŞILI AMERİKAN BRONZ HİNDİ PREFABRİK KÜMES VE ÇADIR KURULUMU Türkiye geneli en az 50 adet olmak şartıyla SİYAH AMERİKAN HİNDİ ucretsiz kapıda ödeme imkaniyla adresinize teslim???????? aşıları tam ve sağlıklı Türkiye geneli kümes kurulumu ve herturlu ekipman ihtiyacınız için
GÜL DOĞAN
EN AZ 50 ADET
30 GÜNLÜK
45 GÜNLÜK
Hindi bakım klavuzu
Yemesi gereken yemler
Özlem hindi gelişim
CP hindi geliştirme
Pro hindi geliştirme
Banvit hindi geliştirme
Abalıoglu hindi gelişim
Yada baglı oldugunuz il ilçede bulunan hindi gelişim yemleri olmalıdır
Hindi palazlarına en çok zayiat verdiren neden strestir. Hayvanların çok sakin bir ortamda olması gerekir. Bu amaçla sürekli gözetleme yapmalıdır. Yeterli büyüme ve gelişme yoksa nedeni araştırılmalıdır.
Kümeste metrekareye 4-5 palaz düşmelidir. Yer sistemli kümeslerde planya talaşı serilmelidir. En iyisi 2/3 tünek sistemidir.
Meraya Çıkarma
60 günlük olunca, meraya çıkabilirler. Günde 1 saat artırılarak, her gün meraya çıkarılırlar. Merada otlarlar. Hava şartları uygun olmalıdır. Mera parazitli olmamalıdır.
Sanayi yemi yerine kırılmış tane yem verilebilir. Ama vitamin takviyesini unutmayalım
Yağışlı havalarda hindileri dışarıya salmayın. Hindilerin sağlığı açısından bu çok önemli...
Hindicilik nasıl bir kümeste yapılmalı …!
Ülkemizde çiftçilerimiz mera şartlarına göre hindi palazı üretimi yaptıklarından, kümesler palaz döneminde önem kazanmaktadır. Kümes hayvanları içerisinde en hassas kümes hayvanı hindidir. Hindicilik yapılacak kümesin kapalı, aydınlatması, ışıklandırılması, ısıtılması yeterli olmalıdır. Kümes tabanlarının l00-l50 hindi palazını alacak şekilde bölünmesi, altlarına 8-10 cm kalın çam talaşı serilmesi gerekmektedir.
Altlık :
Kullanılacak atlık küflü, nemli olmamalıdır. Altlık olarak talaş, sap, kuru ot gibi nemi çeken materyaller kullanılabilir. Bizim tavsiyemiz kalın planya talaşıdır.
Aydınlatma :
Aydınlatma ampul veya florosanla olabilir. 60 wattlık bir ampul 15 m²’ lik kümes tabanına gelecek şekilde hesaplanmalı, yerden yüksekliği 2 m. olmalıdır.
Hindi palazı 1,5-2 aylık olduktan sonra meraya çıkabilir. Palaz geliştikten ve hindi olduktan sonra dahi merada ne kadar yayılırsa yayılsın hindilere akşamları mutlaka yem takviyesi yapılmalıdır. özellikle hindiler arazide besleniyorsa hindilerin su kaynağı tahlil edilmeli, temiz su olduğu anlaşıldıktan sonra hayvanın su ihtiyacı bu suyla karşılanmalıdır. Hindi palazının ilk 2 aylık döneminde mutlaka hindi palaz yemiyle beslenmelidir. Çünkü palazların bu dönemde vücut gelişmesi çok hızlıdır, hayvanın iskelet sistemini geliştirdikten sonra et düzmeye başlar.
Palaz yemi yedirildikten sonra fabrika yemine devam edilmesi tavsiye edilir. Durumu müsait olmayan veyahut ta yem giderini azaltmak isteyen çiftçiye şu rasyonu verebiliriz. 1 kg mısıra 1 kg buğday katılır, normal yemin içerisine yarı yarıya katarak verilebilir, ve yahut ta meradan sonra sadece mısır, buğday kırmasıyla hindiler besiye çekilir, hindiler hem kilo alır, hem de etin randımanı yüksek olur.
Kesime 15-20 gün kala hindiler kapalı yere alınarak kesif yemle beslenmelidir. Bu dönemde hayvanlara kırdırılmış mısırda verilebilir. Bu yemler hindilerin semirmesini ve etin kalitesini artırır, kesimde hindi etinin sarımtırak beyaz olmasını sağlar. Ayrıca NEWCASTLE denilen soğuk yalancı veba aşını mutlaka bizden teslim aldıktan sonra 1 hafta içinde hindilere uygulayalım 45 gün sonra 1 kez daha uyguluyalım ki bu bir önlemdir HİNDİLER de zehirlenme vakalarını önleyebilme adına hindilere ayda iki kez ayran içirelim ki zehirlenmeyi önleyelim bunun yanı sıra ilk 25 gün bakımına çok dikkat edelim ki zayiat vermeyelim ayda 1 kez mecburi degil ama vitamin desteği verelim ilk 25 gün mutlaka gece gündüz ışıklandırmaya dikkat edelim